Till Lindemann

Rammstein wéér beschuldigd van seksueel wangedrag 

17 juli 2023 - 16:11

Het houdt niet zomaar op voor de mannen van Rammstein. Wéér zijn er twee vrouwen opgestaan die de Duitse rockers betichten van seksuele escapades tegen hun zin in. Dit keer is het toetsenist Christian Flake Lorenz die ervan wordt beschuldigd dat hij het lastig vond zijn handjes thuis te houden. Eerder kwam 'zanger' Till Lindemann al onder vuur te liggen.

De vrouwen hebben geen aangifte gedaan tegen de toetsenist, nog niet in elk geval, maar het zet de Duitsers, die vorige week in Groningen nog een uitverkocht concert gaven, wel weer in een negatief daglicht, al betreft het zaken die zich in een ver verleden afspeelt.

Zaak 1 gaat over een jongedame die in 2002 pas 17 jaar oud was, maar op een borrel tegen de toen 39-jarige Lindemann en Lorenz had gezegd dat ze 22 was. Ze ging met de twee rockers mee naar huis, daar vertelde ze dat ze geen 22 maar 17 jaar was en ze gingen met z'n drieën volop aan de fles. So far so good, want dat is niet illegaal.

Lindemann viel volgens de vrouw vervolgens in slaap. Haar mond werd droog, de muren van de kamer kwamen op haar af. Lorenz ging naast haar bed op liggen en had vervolgens seks met haar. De vrouw was naar eigen zeggen niet in staat om hem tegen te houden. Dat klinkt niet goed. Ook zou deze dame daarna naar een psycholoog zijn gegaan, hier dagboekaantekeningen over hebben gemaakt en met vrienden gesproken hebben over deze nacht.

Wel merkwaardig: ze had in de maanden na dit alles doodleuk een affaire met Lindemann.

Dat is verhaal nummer één. Verhaal nummer twee gaat helemaal terug naar 1996, toen weer een andere dame 22 jaar was. Mevrouw twee werd na een concert en feestje van Rammstein naakt wakker op de vloer van een hotelkamer met Lorenz naast zich. Volgens de vrouw voelde haar buik aan ‘alsof hij uit elkaar was gerukt’. Wel voegt ze hier tegen de Duitse kranten NDR en de Süddeutsche Zeitung (SZ) aan toe dat ze niet weet wat die nacht precies gebeurd is en of het Lorenz was die seks met haar heeft gehad.

Een hoop gedoe in ieder geval en het houdt de gemoederen in Duitsland aardig bezig want zaterdagavond gingen honderden mensen in Berlijn de straat op om te demonstreren tegen Rammstein. Tegelijkertijd werden de rockers bij hun concert met een warm applaus onthaald, maar goed, misschien stond de zaal wel vol met allemaal vrouwelijke fans die juist wel wat zien in een bont avondje stappen met Rammstein.

Zelf ontkennen ze in ieder geval alle aantijgingen. Zoals het in veel van dit soort gevallen gaat kan je als buitenstaander moeilijk een oordeel vellen over wat er precies gebeurd is. Maar dat Rammstein er niet goed op staat, is inmiddels wel duidelijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml