Ramp: bijna niemand weet wie Kerwin was
Binnenland

Ramp: bijna niemand weet wie Kerwin was.

Vandaag staat op de Dam alweer de 35e herdenking voor Kerwin Duinmeijer op de planning. De destijds vijftienjarige Antilliaan werd op 20 augustus 1983 doodgestoken door een 16-jarige skinhead omdat hij 'vies' gekeken zou hebben.

Voor de organisatie wordt het echter steeds moeilijker voldoende mensen op de been te krijgen voor een herdenking, de belangstelling neemt per jaar af. Waren er 35 jaar geleden nog duizenden betogers die Kerwin herdachten, heden ten dage stokt de teller op een man of 150.

Het maakt dat de traditionele optocht van de Dam naar het Vondelpark werd al eerder afgelast door een tekort aan vrijwilligers, drie jaar geleden waren er slechts vijftien mensen bij de bloemlegging bij het Mama Baranka-beeld.

De afname van het geringe aantal deelnemers doet Dichela Imperator, voorzitter van De Vrienden van Kerwin, pijn. "Mensen onder de twintig hebben nooit van hem gehoord." Volgens Imperator is het ook zo dat discriminatie in Nederland aan de orde van de dag is: "Daarom is dit zo belangrijk."

Alle artikelen geladen. Overzicht →