'Rampen met Moeder Natuur kostten ons dit jaar al 110 miljard dollar'

'Rampen met Moeder Natuur kostten ons dit jaar al 110 miljard dollar' 

27 juli 2023 - 14:00

Ja, verdomme. Rampen met Moeder Natuur (ook wel bekend als natuurrampen) hebben in de eerste helft van dit jaar wereldwijd voor een bedrag van 110 miljard dollar aan schade veroorzaakt. 110 miljard!!! 

Moet u eens voorstellen wat de mensheid allemaal met dat bedrag kan doen. Afijn, dit weten we dankzij de Duitse herverzekeraar Munich Re. Vooral de verwoestende en dodelijke aardbevingen in Turkije en Syrië eerder dit jaar waren erg. Zij zorgden voor liefst 40 miljard dollar aan schade, aldus het rapport van Munich Re.

Met de aardbevingen in Turkije en Syrië sloopte de natuur gebouwen en infrastructuur zoals wegen en bruggen. Ook kwamen volgens Munich Re ongeveer 58.000 mensen om (in vredesnaam hoe wordt dat dan in geld uitgedrukt?, red.).

Dat hoge dodental zorgde er ook voor dat het aantal doden als gevolg van natuurrampen steeg naar het hoogste niveau sinds 2010. Wereldwijd ging het om circa 62.000 mensen die om het leven kwamen door natuurgeweld, aldus het bedrijf uit München.

Onze Moeder hield ook elders in de wereld huis. Er waren meer rampen erg kostbaar zoals overstromingen, extreme onweersbuien en tornado's in de Verenigde Staten. Daar was een schadebedrag van in totaal 42 miljard dollar mee gemoeid. Maar ook in Europa kennen we de klappen van de zweep: de overstromingen in het noorden van Italië in mei zorgden voor grote schade.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml