Rancuneuze pyro-buschauffeur krijgt drie jaar cel
Buitenland

Rancuneuze pyro-buschauffeur krijgt drie jaar cel.

De Tilburgse Berry van D., een 29-jarige oud-medewerker van vervoersmaatschappij Arriva, heeft van de rechtbank in Breda vandaag een celstraf van drie jaar gekregen voor het in de fik steken van een aantal bussen.

Van D. heeft naar eigen zeggen niets te maken met de branden. De rechter geloofde daar bar weinig van. Zo werd de verdachte herkend op camerabeelden en wezen zijn telefoongegevens uit dat hij bij elk incident in de buurt was. Tot slot had Van D. een motief, daar hij eerder door Arriva werd ontslagen.

In september vorig jaar brandden in de remise in Tilburg vier bussen uit en raakten er drie beschadigd. Nog geen twee weken daarna werd brand gesticht in een kantoor van het busbedrijf. In november werd een bus gestolen. Nadat er urenlang in was rondgereden, werd het voertuig in brand gestoken.

De rechtbank vindt het een kwalijke zaak dat Van D. zijn excuses niet wil aanbieden. Dat is aan de ene kant ook best logisch als je stelt dat je onschuldig bent. Ook het boycotten van een psychologisch onderzoek kan de rechtbank niet waarderen. Met een vonnis van drie jaar komt de rechtbank het OM, dat vier jaar cel had geëist, deels tegemoet. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →