R'dam wil af van dubieuze buitenlandse invloeden moskeeën
Binnenland

R'dam wil af van dubieuze buitenlandse invloeden moskeeën.

Rotterdam moet wat doen tegen moskeeën die ongewenste financiële steun krijgen uit het buitenland, dat is de mening van een ruime meerderheid in de gemeenteraad. Volgende maand zal dan ook een pittig debat gevoerd gaan worden met burgemeester Aboutaleb wat de mogelijkheden hiervoor zijn. 

Uit onderzoek van Nieuwsuur en NRC blijkt dat acht islamitische instellingen in Rotterdam worden gefinancierd vanuit de Golfstaten of hiertoe een verzoek hebben ingediend en dat is natuurlijk niet zonder meer te vertrouwen.

Leefbaar Rotterdam, VVD en CDA maken zich dan ook grote zorgen over deze geldstromen waarbij het gevaar bestaat dat radicaal islamitisch gedachtegoed zich als een lopend vuurtje door de moskeeën verspreid. Oftewel: radicalisering bestrijden, terwijl de achterdeur wijd openstaat.

Ook Denk en Nida willen actie

Het is trouwens bijna niet te geloven, maar zelfs Denk en het islamitische Nida schaarden zich achter het voorstel. Overigens wel met de duidelijke kanttekening dat ook andere religies in het onderzoek betrokken dienen te worden.

In het WNL-programma Goedemorgen Nederland werd het nieuws over de geldstromen naar moskeeën besproken

Alle artikelen geladen. Overzicht →