R'dam wil straatvervuilers 140 euro extra laten aftikken 

19 juni 2018 - 09:47

Leefbaar Rotterdam-voorman en nu nog wethouder Joost Eerdmans heeft vlak voor het scheiden van de markt nog iets uit zijn hoge hoed getoverd. Hij wil Rotterdammers dubbel zoveel laten lappen voor straatafval.

Vandaag stuurt hij na een jarenlang pleidooi een brief naar minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) waarin hij vraagt om de afvalboete van 140 euro te verhogen naar 280 euro, meldt De Telegraaf.

Volgens Eerdmans doet de gemeente er alles aan (lees: er zijn miljoenen geïnvesteerd) om de straten van de Havenstad een beetje toonbaar te houden, maar blijft het Tokkie-gedeelte van de bevolking asociaal gedrag vertonen en is het nu een keertje klaar.

Oftewel, torenhoge boetes zijn de enige optie: "de strafmaat moet net als in Singapore omhoog. Straffen werken als ze afschrikwekkend zijn." Het zal het laatste kunstje zijn van de wethouder. Zoals u misschien wel weet is Leefbaar - grootste partij in Rotterdam - zoals dat gaat in een echte democratie tijdens de coalitievorming buitenspel gezet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie