Reactie op Telegraaf vandaag
Binnenland

Reactie op Telegraaf vandaag.

Onder de kop “Veel voor weinig” moeten we het vandaag weer eens ontgelden in De Telegraaf. Sinds Captain Henk zijn zij op oorlogspad. Los van het feit dat de bedragen die worden genoemd kant noch wal raken, kwam onze reactie hen ook niet echt uit voor het artikel. Vandaar dan nog maar even via deze weg.

Hoi Rob, als jij bewust onwaarheden de wereld in wil slingeren, be my guest. Ik weet hoe Telegraaf erin staat en dat is voor mij reden geweest dat ik het boek Telegraaf al een tijdje terug definitief heb gesloten. Toch zal ik reageren. Domweg omdat ik mij daartoe verplicht voel. Verplicht naar mijn mensen, die hier ten onrechte worden belasterd. Zie het overigens gelijk ook als laatste keer.

Even de feiten. Wij hebben de afgelopen vier maanden vijf documentaires uitgezonden op televisie. Scheveningen, Captain Henk, Slag om Rotterdam, Bitcoins en Crooswijk. Tel daarbij ook nog eens drie bijbehorende webseries. 

Daarnaast starten wij aankomende week op NPO1 met Marokko op 1, een 4-delige serie rondom de verrichtingen van het Marokkaanse elftal tijdens het WK-voetbal in Rusland. Mocht Marokko verder komen in het toernooi, dan volgen automatisch meer uitzendingen.

Op 28 juni staat de documentaire “Druk” ingetekend voor NPO3. Drie dagen eerder is trouwens nog een herhaling van het bij jullie zo in de smaak gevallen Captain Henk.

Deze zomer draaien we gewoon lekker door, want direct na het WK starten de opnames voor Weg met de buren. Een serie op NPO1. De eerste uitzending staat gepland op 1 augustus op NPO1 dus.

Dit najaar staan in ieder geval nog drie documentaires gepland, waarvan eentje al bijna af is, terwijl de voorbereidingen voor de twee andere docu’s inmiddels in volle gang zijn. 

Voor NPO3 is er voor eind augustus een 3-delige serie ingetekend van telkens 40 minuten rondom het doorgeslagen feminisme in ons land. En begin september starten we op NPO2 met een wekelijks politiek programma, live vanuit Den Haag. Verder wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan nog eens twee series voor het najaar. Oh ja, en online gaan we natuurlijk ook gewoon door met het maken van nieuwsitems. Nieuwsitems die vrijwel dagelijks worden geciteerd in programma’s als Jinek, Pauw en DWDD.

Dat we nauwelijks meer te zien zijn, tekent je vooringenomenheid. En dan zwijg ik nog maar even over het zwaktebod om Jan Roos op te voeren in jouw betoog. Die jongen is overal met slaande deuren weggegaan en schopt wild om zich heen in een poging nog ergens wat aandacht te genereren. Welnu: hierbij het ware verhaal. De helft van de mensen die hier rondloopt, werkt al meer dan zeven jaar bij PowNed. We hebben nog nimmer iemand gehad met een burn-out, wel huilende meisjes inderdaad. Omdat zij weer eens waren geschoffeerd door Jan Roos. 

Overigens wil ik ook het online succes van PowNed nog even benadrukken. Wij mogen dan misschien de kleinste omroep zijn, maar online is er geen ledengewonden omroep groter dan dat wij zijn. Wij bereiken voor de NPO ook nog eens een doelgroep die anders niet of heel lastig wordt bereikt. 

Ook op radio zijn wij fors aan het uitbreiden. Ik kan daar nog niet over uitweiden, maar binnenkort zijn wij ook te horen op Radio 2 en is de kans nadrukkelijk aanwezig dat wij gaan verdubbelen op Radio 1. 

Ik herken mij dan ook totaal niet in jouw verhaal. Wij zijn juist een nieuwe weg ingeslagen met veel nieuwe lineaire formats, zonder af te doen aan onze online ambitie. Dit nieuwe elan wordt ook opgemerkt bij producenten en de NPO, die ons ook alle ruimte geeft om deze nieuwe ambities te verwezenlijken.   

Goed Rob, ervan uitgaande dat dit weinig zal veranderen aan de teneur van jouw artikel, wens ik je verder veel succes daar. Doe Roel en Jeroen in ieder geval de groeten van me. 

Dominique Weesie

Alle artikelen geladen. Overzicht →