Dit vinden organisaties van uw stemgedrag 

16 maart 2017 - 10:37

Iedereen heeft natuurlijk een mening over de nieuwe zetelverdeling in de Tweede Kamer. Wij maakten voor u een overzicht van wat diverse vakbonden en organisaties van uw stemgedrag vinden.

De Woonbond hoopt bijvoorbeeld dat u vanaf nu een beetje betaalbaar kunt huren. "De huren in de sociale huursector zijn de afgelopen jaren enorm gestegen terwijl het besteedbaar inkomen van huurders juist afnam", aldus directeur Ronald Paping tegenover het ANP.

Voor de verkiezingen was de verwachting dat de PVV veel stemmen zou krijgen. Bij het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) is men dan ook vooral erg opgelucht: "Met de partijen die vermoedelijk wel gaan regeren, onder meer VVD, CDA en D66, kunnen wij als CMO zaken doen", zegt Rasit Bal in een verklaring. 

Ook de milieu-fanatiekelingen van Greenpeace zijn blij: "De partijen met de meest ambitieuze klimaatplannen (D66, GroenLinks, ChristenUnie en Partij voor de Dieren) zijn samen bijna twee keer zo groot geworden". De organisatie vindt dat de stem vóór het klimaat terug moet komen in het regeerakkoord.

Tegelijkertijd maakt Reinier Castelein van vakbond De Unie (voor werknemers) zich zorgen: "Het is nu de vraag wie er namens de vakbonden iets zinnigs gaat roepen. D66 wil het arbeidsrecht verder uithollen en GroenLinks maakt het met een kilometerheffing wel heel duur om te wonen en om naar je werk te gaan".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie