Reacties politiek op vertrek Van der Steur
Binnenland

Reacties politiek op vertrek Van der Steur.

Ard van der Steur is vanavond opgestapt als minister van Veiligheid en Justitie. Natuurlijk vindt politiek Den Haag daar van alles van. Dit zijn de eerste reacties vanuit de politiek. 

Premier Mark Rutte vindt het een "waardig" afscheid van zijn VVD-partijgenoot en hij zei dat hij dat nooit zal vergeten. Verder ging hij niet op vragen in.

Attje Kuijken (PvdA) was toch wat verrast door het vertrek van Van der Steur: "Het was een moeilijk debat. Hij heeft zich waardig gedragen. Wij hadden heel kritische vragen en de wijze waarop de minister zijn conclusie trekt kan ik alleen maar respecteren. Wij hadden geen signaal gekregen dat hij dit zou doen."

Volgens CDA'er Bruma was het vertrek niet tegen te houden: "Niemand die hem nog geloofde. Het was zo duidelijk dat hier iemand was die de plannen van de VVD moest redden. En daar moet hij eerlijk over zijn."

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold: noemt het vertrek ook onvermijdelijk. "Ik had nog wel de behoefte de minister en de premier verder te bevragen, en natuurlijk is het idioot als een minister bij zijn afscheid ook nog even zegt dat het allemaal ongefundeerd is."

Alle artikelen geladen. Overzicht →