Rechtbank: Docent joodse school heeft lang genoeg vastgezeten
Binnenland

Rechtbank: Docent joodse school heeft lang genoeg vastgezeten.

Ondanks het feit dat het Openbaar Ministerie vindt dat de 30-jarige Ephraïm S. voor zijn misdaden vijf jaar achter de tralies dient te verdwijnen, is de rechtbank bij voorbaat al een andere mening toegedaan. Het heft zijn voorlopige hechtenis daarom op.

De inmiddels ex-leraar van de orthodox-joodse scholengemeenschap Cheider in Amsterdam-Buitenveldert zou zes leerlingen van de school misbruikt hebben. Twee van hen waren jonger dan twaalf, de overige vier jonger dan zestien. Hij zou hen meerdere keren hebben 'gemasseerd', waarbij hij hen ook zijn edele delen liet aanraken. Een kind zou hij zelfs hebben geprobeerd te verkrachten.

Ruim anderhalf jaar is lang genoeg

De feiten zijn volgens het OM walgelijk genoeg voor een flinke straf, maar de rechtbank verwacht dat de eventueel op te leggen onvoorwaardelijke celstraf niet langer gaat zijn dan de tijd die Ephraïm nu al in voorlopige hechtenis zat. Dat was (slechts) ruim anderhalf jaar.

Daarom kan hij volgens meneer de rechter best zijn vonnis in vrijheid afwachten. Het feit dat S. alles ontkent en tot nu toe elke vorm van medewerking weigert, doet daar blijkbaar niks aan af. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →