Rechtbank heropent onderzoek in strafzaak tegen Promes

Rechtbank heropent onderzoek in strafzaak tegen Promes 

15 maart 2023 - 11:17

Er volgt aanstaande vrijdag géén uitspraak in de zaak betreffende het steekgedrag van Quincy Promes richting zijn neef. De rechtbank van Amsterdam heropent namelijk het onderzoek naar de oud-Ajacied, vrijdag wordt toegelicht waarom.

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van twee jaar geëist tegen de 31-jarige voetballer van Spartak Moskou. Hij zou in de nacht van 24 op 25 juli 2020 op een feest in Abcoude zijn neef in zijn knie hebben gestoken, na een ruzie over een ketting.

De neef werd geraakt in een belangrijke pees, waardoor hij zijn linkerbeen lange tijd niet meer kon gebruiken. Hij moest lang revalideren en kan niet meer hurken of rennen. Ook lijdt hij aan een posttraumatische stressstoornis.

Promes woonde zijn strafzaak niet bij wegens """contractuele verplichtingen""" bij zijn Russische club. Promes vreest te worden aangehouden als hij naar Nederland komt, omdat het OM hem in een andere zaak over drugshandel wil horen. Hij zou namelijk ook 250.000 euro hebben betaald aan Piet Wortel als compensatie van gestolen coke.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml