Rechtbank: Kinderen brandmerken = geen probleem
Binnenland

Rechtbank: Kinderen brandmerken = geen probleem.

Mark B., inmiddels roemrucht hopman jeugdleider van de Jonge Woudlopers de scouting in Goes, heeft volgens de rechtbank in Middelburg gewoon niet goed opgelet toen hij tijdens een ontgroeningsritueel drie kids brandmerkte met de initialen van de letters FN, wat staat voor de naam van de scoutinggroep Frans Naerebout.

De drie kids hielden alledrie brandwonden over aan het handelen van de 23-jarige verdachte, maar de rechter is van mening dat B. dit niet expres heeft gedaan. Advocaat Dick Olie pleitte uiteraard ook voor vrijspraak, noemt het "gewoon een stomme fout".

De rechter vindt overigens wél dat B. schuld heeft aan het ontstaan van het letsel, maar omdat dit niet ten laste was gelegd kan de man hier niet voor worden veroordeeld.

Verklaarbaar, want het Openbaar Ministerie zat waarschijnlijk met hun gedachte bij het knippen en plakken van een zaak die zij als staatsgevaarlijk nummer één beschouwen: de Blokkeerfriezen.

Desalniettemin heeft het OM, nu het monteren van het filmpje klaar is, besloten in beroep te gaan tegen het vonnis. Zij vinden dat B. zich wel opzettelijk schuldig heeft gemaakt aan letsel toebrengen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →