Rechter beslist: Willem II blijft halve finalist beker
Sport

Rechter beslist: Willem II blijft halve finalist beker.

De rechter heeft het Kerkraadse Roda JC zojuist in het ongelijk gesteld in het kort geding dat de club had aangespannen tegen de KNVB. Doel van de Limburgers was het aanvechten van de uitschakeling tegen Willem II, op 01-02 dit jaar in de halve finale van de TOTO KNVB-beker.  

Roda verloor de strijd uiteindelijk na strafschoppen met 5-4, na 120 minuten voetbal stond er een 2-2 stand op de borden.

In de 83e minuut leek Roda op 2-3 te komen, maar na bestudering van de camerabeelden constateerde de videoscheidsrechter dat het doelpunt ongeldig was vanwege een eerder gemaakte handsbal van Mikhail Rosheuvel en keurde het met terugwerkende kracht af.

De Zuid-Limburgse Koempelclub was het bij nader inzien niet eens met de maatregel en tekende officieel protest aan bij de KNVB. Toen dat niets uithaalde, spande de club een kort geding aan. De rechter stelde de voetbalbond vandaag in het gelijk.

Dat betekent dat het Tilburgse Willem II op woensdag 28 februari afreist naar de Rotterdamse Kuip, waar het aantreed tegen Feyenoord. Inzet is een plaats in de finale, die overigens ook in De Kuip wordt afgewerkt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →