Rechter: Coldeweijer, noem Rachel Hazes geen gecremeerde kroket

Rechter: Coldeweijer, noem Rachel Hazes geen gecremeerde kroket 

23 januari 2023 - 16:08

In wat nu al de rechtszaak van het jaar is tussen Yvonne Coldeweijer en Rachel Hazes heeft de rechtbank van Amsterdam uitspraak gedaan: de juicekoningin moet haar video met uitspraken over Rachel Hazes verwijderen en bovendien een rectificatie plaatsen. Ook mag ze Hazes geen "gecremeerde kroket" meer noemen. 

Het is ook wat allemaal. Rachel Hazes had Yvonne Coldeweijer voor het hekje gesleept omdat ze wat had gezegd over de rol van Hazes bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan diens ex Sarah van Soelen. Coldeweijer beweerde dat de vermeende rol van Hazes in het uitlekken van die brief de reden is dat moeder en zoon momenteel geen contact hebben. Volgens de rechter kan Coldeweijer die beschuldiging niet hard maken.

Maar goed, waar het echt om ging was natuurlijk de gecremeerde kroket. Dat mag ook niet: deze bewoording is volgens de rechter "hoe dan ook grievend en beledigend", net als andere bewoordingen als narcistisch, manipulatief, knettergek en toxic.

Mocht ze lak hebben aan de uitspraak, dan moet Coldeweijer een dwangsom van 1000 euro voor ieder uur betalen dat de bewuste video nog online staat. Dit kan oplopen tot een maximum van 50.000 euro. De rectificatie moet binnen 48 uur op Instagram worden geplaatst.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml