Rechter emigreert, moordzaak Peter R. de Vries mogelijk opnieuw

Rechter emigreert, moordzaak Peter R. de Vries mogelijk opnieuw 

25 augustus 2022 - 12:33

Lekker bezig weer... Een van de rechters in de strafzaak tegen Delano G. en Kamil E., de """vermeende""" moordenaars van Peter R. de Vries, pakt binnenkort de koffers om ons landje vaarwel te zeggen en daardoor dreigt de hele zaak opnieuw te moeten. Dat schrijft de wet voor.

Tenminste, tenzij alle procespartijen akkoord zijn om door te gaan. Het is nog niet duidelijk hoe het Openbaar Ministerie en de advocaten hiertegen aankijken maar wij kunnen wel raden hoe de verdediging zal reageren. Dat wordt waarschijnlijk op de volgende zitting, op 3 november, pas duidelijk.

De jongste rechter had al langer emigratieplannen maar zou braaf pas vertrekken na de uitspraak in de moordzaak. Omdat echter op het laatste moment nieuwe informatie binnenkwam, werd de uitspraak op 14 juli uitgesteld en de zaak heropend.

Peter R. de Vries (64) werd zoals wij allemaal weten op 6 juli vorig jaar neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. Hij overleed negen dagen later in een ziekenhuis. Delano G. en Kamil E. konden kort na de aanslag worden aangehouden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml