Rechter: geen straf voor patiëntneuqende huisarts 

12 juni 2018 - 15:14

Waar een ogenschijnlijk simpel paniekaanvalletje allemaal wel niet tot kan leiden zeg. Een huisarts uit het Limburgse Brunssum die een dergelijke kwaal onderzocht door zich logischerwijs te richten op de twee meloenen van zijn patiënt om haar vervolgens op de dokterstafel inwendig te onderzoeken met zijn vleesgeworden doktersinstrument, komt daar tot frustratie van het Openbaar Ministerie gewoon mee weg.

Justitie eiste een celstraf van achttien maanden voor 'misbruik van een wilsonbekwame en kwetsbaar persoon' en voor misbruik maken van zijn 'gezag als dokter'. De rechtbank acht niet bewezen dat de vrouw wilsonbekwaam was. Ook heeft justitie volgens de rechter het verkeerde feit ten laste gelegd. "Er is geen bewijs voor ontucht door het aanraken van de patiënt met vingers", aldus de rechter.

De Limburgse dokter gaf tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak toe dat hij zich vergrepen had aan de vrouw die het volgens hem overigens zelf had uitgelokt. Tijdens het 'borstonderzoek' had zij een niet alledaags verzoek voor de arts, namelijk of ze zijn geslachtsdeel mocht bewonderen.

Dat liet de man zich geen twee keer zeggen, maar ook hiervoor droeg hij verzachtende aan. Hij zat op dat moment in "een heftige periode". Komt dan weer door conflict met collega, stress, spanning. Kortom: hij was naar eigen zeggen erg kwetsbaar. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie