Rechter: 'Gewoon verkopen dat asielhotel'

Rechter: 'Gewoon verkopen dat asielhotel' 

29 augustus 2022 - 16:36

Goh wat een verrassing: de verkoop van het zogenoemde 'asielhotel' in Albergen aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kan doorgaan. De rechter heeft in een kort geding bepaald dat de eigenaresse van het hotel zich gewoon aan de koopovereenkomst moet houden.

"Uit de contacten tussen de makelaar en het COA blijkt dat steeds duidelijk was dat het COA het hotel wilde gebruiken voor opvang met veel meer bedden dan het hotel heeft", aldus de rechter. "Het COA heeft open kaart gespeeld over zijn bedoeling met het hotel."

Het kort geding trok grote belangstelling. De rechtbank had liefst twee extra videozalen ingericht voor de tientallen belangstellenden. In de koopovereenkomst is geregeld dat de overdracht van Hotel ‘t Elshuys vandaag zou moeten plaatsvinden. Afgelopen week liet de eigenaar echter per brief weten dat ze van de koop afzag omdat er vooraf niet duidelijk was verteld dat er 150 tot 300 asielzoekers en/of statushouders in het hotel gehuisvest zouden worden, maar de rechter vindt dit dus onzin.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml