Rechter: Homo kan kosten draagmoeder niet aftrekken = discriminatie!

Rechter: Homo kan kosten draagmoeder niet aftrekken = discriminatie! 

28 juli 2021 - 13:40

Als twee mannen samen een kind krijgen, zouden ze de kosten van de ivf-behandeling van de draagmoeder moeten kunnen aftrekken van hun inkomstenbelasting, meent de rechter in Arnhem. Dat kan nu niet en dat is discriminerend!

Wanneer je dit soort kosten wel kunt aftrekken, is bijvoorbeeld wanneer een vrouw die vanwege onvruchtbaarheid niet zwanger kan worden zo'n behandeling moet ondergaan. Of als ze ziek of invalide is. Maar ja, twee mannen samen (ziek, invalide of gewoon gezond) kunnen natuurlijk überhaupt niet zwanger worden (duh). Daarin zit "geen relevant verschil" en dus is dit pure discriminatie.

Waarom de rechter dit allemaal zegt? Nou, dit betreft een uitspraak in een zaak die was aangespannen door een homostel uit Gelderland. De twee mannen waren in 2016 naar de Verenigde Staten gegaan, zodat ze dankzij een draagmoeder samen een kind konden krijgen. Dat lukte, hun dochter werd op 10 januari 2018 geboren.

De behandeling kostte in totaal 167.000 dollar, omgerekend ongeveer 140.000 euro. De biologische vader wilde vervolgens een bedrag van 38.077 euro aftrekken van de inkomstenbelasting, opgevoerd als "specifieke zorgkosten". De Belastingdienst wees dat af.

De rechter wil dat de Tweede Kamer opnieuw naar de wet gaat kijken.

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml