Rechter: Jonge pedojagers tot 12 maanden de (jeugd)bak in

Rechter: Jonge pedojagers tot 12 maanden de (jeugd)bak in 

04 mei 2021 - 14:32

De rechter heeft gesproken: vijf jongeren die tijdens een uit de hand gelopen pedojacht een 73-jarige man dodelijk hebben geschopt en geslagen hebben straffen tot 12 maanden in de jeugdgevangenis (waarvan zes voorwaardelijk) gekregen.

Die straf was voor de enige meerderjarige verdachte (toen 18 jaar oud) en een zeventienjarige verdachte. Op 28 oktober vorig jaar had dit groepje de man in de val gelokt nadat hij online een seksafspraak dacht te hebben gemaakt met een minderjarige. Hij werd vervolgens op straat aangevallen en door drie jongens geschopt en geslagen. Hij kreeg hierdoor een hersenbloeding, die fataal bleek.

Tja, oude mannetjes die seksafspraken maken met minderjarigen is vies, maar dan mag u nog niet het recht in eigen hand nemen. De officier van justitie heeft bovendien bij een eerdere zitting aangehaald dat uit onderzoek niet is gebleken dat hij eerder dergelijke intenties heeft gehad. "Hij was geen monster op wie moest worden gejaagd."

In het politieonderzoek naar de dood van de man is ontdekt dat de groep in wisselende samenstelling meerdere van deze pedojachten heeft uitgevoerd. In totaal zijn tien jongeren aangehouden voor tien geweldsincidenten, die zich allemaal in oktober vorig jaar hebben afgespeeld.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.