Rechter legt Turkse bruiloftaso's 4K boete en 5 jaar rijverbod op 

29 juni 2018 - 15:13

Bij onze zuiderburen nemen ze geen halve maatregelen tegen 18 Turken die in februari vorig jaar een bruiloft aan het 'vieren' waren door op kenmerkende, irritante wijze al toeterend over de snelweg te rijden. Zij haalden daarbij levensgevaarlijke capriolen uit en zijn dan ook door de rechtbank van Dendermonde keihard gestraft.

Zo werden er geldboetes van 2.000 euro tot 4.000 euro uitgedeeld en kregen ze allemaal een rijverbod van drie tot vijf jaar. Daarnaast werd een Porsche Cayenne in beslag genomen, meldt Het Laatste Nieuws.

Ze hadden zich dan ook behoorlijk misdragen. Onder meer door op de snelweg E17 ter hoogte van Lokeren te keren, te rijden op de pechstrook, met de alarmlichten te rijden, uit het voertuig te hangen, het verkeer tot stilstand te brengen, te filmen en uit te stappen.

Maar hee, u dient wel te beseffen dat dit in Turkije de normaalste zaak van de wereld is. "Dit is traditie bij ons", probeerde een van de wegmisbruikers het dan ook tijdens de behandeling van de zaak.

Gelukkig was de rechter hier niet gevoelig voor: "Hier is dat niet zo. De trouwkaravaans maken geen onderdeel uit van deze samenleving. Zet desnoods een lege emmer op je hoofd als je wil feesten, maar laat de openbare weg voor wat ze is."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie