Rechter: New York Pizza = fastfood 

02 augustus 2017 - 16:58

New York Pizza wist het zelf nog niet, maar u en wij en de rest van Nederland natuurlijk wel: New York Pizza is fastfood. Dat heeft de bestuursrechter in Amsterdam vandaag bepaald (dus dan is het echt zo). 

Bij New York Pizza vonden ze zichzelf eigenlijk meer weg hebben van een ambachtelijk Italiaans restaurant, maar de rechter vindt dat die dingen die ze daar 'pizza's' noemen een te korte bereidingstijd kennen om ook maar in de schaduw te mogen staan van echte Italiaanse pizza's.

De fastfoodketen (hihi) had een rechtszaak aangespannen omdat het graag een filiaal wilde openen in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam, maar de gemeente wil daar alleen restaurants, eetcafés, lunchrooms, koffie-/theehuizen of ijssalons hebben.

Dus, u raadt het al, vandaar dat de gang naar de rechter werd ingezet. New York Pizza wilde de keten anders maken dan andere filialen met liefst 48 zitplaatsen binnen en 26 zitplaatsen buiten. Bovendien zou er worden bediend. 'Niets mee te maken', vond de rechter. Fastfood blijft fastfood. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie