Rechter: ontslag na #MeToo-daad gaat te ver 

07 juni 2018 - 17:00

O jee, hier zal wel weer het nodige ophef over komen, maar het is wel interessant in de huidige #MeToo-discussie. Een rechter in Amsterdam oordeelde vandaag dat ProRail nooit een medewerker die bijna met pensioen gaat had mogen ontslaan omdat hij aan de billen van een vrouwelijke collega zat.

Gebeurde allemaal tijdens een kerstborrel in een restaurant op de Wallen (op zich al dubieus, maar goed). De medewerker - 58 jaar en al 40 jaar in dienst bij ProRail - vroeg aan een collega waarom ze "nooit meer van die leuke jurkjes" droeg.

Toen de vrouw antwoordde dat zij zes kilo was aangekomen, was de man 'overdreven schuin gaan staan' om naar de billen van de vrouw te kijken, die hij daarna zeker twee keer had betast. Ook zou hij gezegd hebben dat ze 'niks voorstelde', waarna hij een week later op staande voet de laan werd uitgestuurd.

Allemaal heel heftig, maar ontslag gaat wel een tikkeltje te ver. Er was immers nooit eerder een incident met deze man geweest en hij was bereid om 'sorry' te zeggen, aldus de rechter. Kortom, het schandpaalnagelen was dit keer niet terecht en de beste man mag gewoon weer aan het werk, meldt Het Parool.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie