Rechter: ontslag na #MeToo-daad gaat te ver
Binnenland

Rechter: ontslag na #MeToo-daad gaat te ver.

O jee, hier zal wel weer het nodige ophef over komen, maar het is wel interessant in de huidige #MeToo-discussie. Een rechter in Amsterdam oordeelde vandaag dat ProRail nooit een medewerker die bijna met pensioen gaat had mogen ontslaan omdat hij aan de billen van een vrouwelijke collega zat.

Gebeurde allemaal tijdens een kerstborrel in een restaurant op de Wallen (op zich al dubieus, maar goed). De medewerker - 58 jaar en al 40 jaar in dienst bij ProRail - vroeg aan een collega waarom ze "nooit meer van die leuke jurkjes" droeg.

Toen de vrouw antwoordde dat zij zes kilo was aangekomen, was de man 'overdreven schuin gaan staan' om naar de billen van de vrouw te kijken, die hij daarna zeker twee keer had betast. Ook zou hij gezegd hebben dat ze 'niks voorstelde', waarna hij een week later op staande voet de laan werd uitgestuurd.

Allemaal heel heftig, maar ontslag gaat wel een tikkeltje te ver. Er was immers nooit eerder een incident met deze man geweest en hij was bereid om 'sorry' te zeggen, aldus de rechter. Kortom, het schandpaalnagelen was dit keer niet terecht en de beste man mag gewoon weer aan het werk, meldt Het Parool.

Alle artikelen geladen. Overzicht →