Rechter pakt 'Belgische' jihadronselaar nationaliteit af 

23 oktober 2018 - 10:35

Hee, kunnen wij dat soort dingen ook niet gewoon toepassen? Zal wel weer lastig zijn, maar in Antwerpen heeft het gerechtshof zojuist de Belgische nationaliteit van Fouad Belkacem, de veroordeelde leider van de terroristische groepering Sharia4Belgium, afgepakt.

De Belgische justitie begon in 2016 de procedure om de oprichter van de inmiddels ontmantelde organisatie zijn nationaliteit af te nemen. Hij zou zijn 'verplichtingen als Belgische burger' ernstig hebben verzaakt.

Belkacem houdt alleen nog de Marokkaanse nationaliteit. Hij werd eerder veroordeeld tot twaalf jaar celstraf voor het leiden van een terroristische organisatie die onder meer jongeren ronselde voor de oorlog in Syriƫ.

Betekent dit dan ook dat hij zodra hij op vrije voeten komt zo snel mogelijk richting Marokko wordt getrapt? Dat is nog maar de vraag, de man trouwde vorig jaar in de gevangenis van Hasselt om te voorkomen dat hij wordt uitgeleverd aan het Afrikaanse land. Hij huwde een Belgische vrouw van Marokkaanse origine.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie