Rechter: 'Radicaliseringsexpert' terecht aangepakt 

21 december 2017 - 17:00

De gemeente Amsterdam had groot gelijk om maatregelen te treffen tegen Saadia ait-Taleb. Ze heeft op zijn minst de schijn van belangenverstrengeling gewekt en zich daarmee schuldig gemaakt aan plichtsverzuim, vindt de rechter. 

Of dat reden genoeg was om haar dan ook maar meteen de laan uit te sturen, is echter een tweede vraag. 

'Anti-radicaliseringsambtenaar' Saadia zou onder meer een man met wie zij een relatie heeft, hebben ingehuurd voor klussen. Ook zou ze keihard gefaald hebben bij een fatsoenlijke aanpak van jihadronselaars in Amsterdam, waardoor hen eigenlijk geen strobreed in de weg werd gelegd bij het werven van potentiële terreurknaapjes. 

"Ik ben neergezet als groot fraudeur. Ik heb letterlijk elf jaar van mijn leven gegeven aan de gemeente Amsterdam en vind het zo’n ongelofelijk onrechtvaardige zaak", probeerde ze nog zichzelf te verdedigen tijdens de behandeling voor de rechtbank.

Dat heeft blijkbaar toch een beetje indruk gemaakt. De rechter wil van de gemeente nu eerst wat meer toelichting waarom haar ontslag precies de enige juiste maatregel was. Voorlopig hoeft dat besluit echter niet te worden teruggedraaid.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie