Rechter roept Directgeslaagd op het matje
Binnenland

Rechter roept Directgeslaagd op het matje.

Vroeger toen de kratten bier nog van hout waren, moest je een boek openslaan om het theorie-examen te halen. Tegenwoordig is dat verleden tijd en kan je middels een cursus met examenantwoorden het papiertje al in je broekzak steken. Toch gaat dit niet altijd gepaard zonder slag of stoot en vallen rijscholen wel eens door de mand. 

Dit geldt ook voor de Haagse rijschool Directgeslaagd. De eigenaars worden door de rechter op het matje geroepen, weet Omroep West. Vaderlief met zijn twee zoons en één dochter worden verdacht van het plegen van fraude. De aangeboden cursussen zouden een slagingspercentage van 100 procent hebben. Het is ook niet heel gek dat dit percentage zo hoog ligt, gezien het feit dat cursisten de antwoorden van het examen voorgeschoteld krijgen. 

De truc ging als volgt: een van de broers ging herhaaldelijk het theorie-examen afleggen. Met opnameapparatuur legde hij vast welke vragen aan bod kwamen. Celal B. ging zo vaak het examen afleggen dat hij op een gegeven moment in bezit was van alle vragencombinaties. 

Witwassen

De familie van Celal B. wordt ook nog eens verdacht van het witwassen van tienduizenden euro's. Ook de vrouw, schoonvader en één van de broers zouden hierbij betrokken zijn. Vandaag vond de eerste zitting plaats. Na de zomer wordt de zaak verder behandeld. 

Directgslaagd werkt met hetzelfde principe als Altijdgeslaagd. U herinnert zich vast nog wel onze grote kameraad Sait.

Alle artikelen geladen. Overzicht →