Rechter verbiedt motorclub Caloh Wagoh

Rechter verbiedt motorclub Caloh Wagoh 

19 april 2021 - 11:53

Wéér een motorclub die verboden is... Caloh Wagoh gaat volgens de rechtbank te buiten aan zeer ernstig, vaak dodelijk geweld en bedreigingen en vandaar dat de club zojuist is verboden en ontbonden verklaard.

Het Openbaar Ministerie heeft de laatste tijd het een tikkeltje voorzien op motorclubs en had ook een civiele procedure aangespannen tegen Caloh Wagoh, vanwege "een stroom aan ernstig geweld". 

Caloh Wagoh gaat overigens in beroep waardoor het feitelijke verbod en de ontbinding van de club wordt opgeschort. Pas als er een onherroepelijke rechterlijke uitspraak ligt, in lijn met die van de rechtbank, is het verbod definitief, zoals u misschien weet.

Dat gegeven leidde direct tot verwarring op de parkeerplaats bij de gerechtsbunker in Amsterdam, waar de rechtbank het verbod uitsprak. De daar aanwezige politie zag zijn kans schoon en wilde direct handhaven door enkele Caloh Wagoh-leden te dwingen hun clubhesjes (colors) uit te trekken. Dat weigerden zij. Hun advocaat legde ter plaatse uit dat de colors nog niet uit hoeven.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.