Rechter vergeet vonnis uit te spreken, verdachte gaat vrijuit
Binnenland

Rechter vergeet vonnis uit te spreken, verdachte gaat vrijuit.

Een verdachte is vrijuit gegaan omdat de rechter is vergeten om het vonnis uit te spreken. Dat klinkt als een zin uit een nieuwsbericht uit een één of andere bananenrepubliek. In dit geval gaat het om een rechter uit Alkmaar.

In deze zaak vroeg een vrouw om een schadevergoeding van een man die haar in 2013 uitschold voor hoer en haar daarna een bloedneus sloeg toen ze er wat van zei. De rechter kende de schadevergoeding toe en ging daar uitgebreid op in, hij vergat echter de straf officieel op te leggen. Dat schrijft NH op basis van berichtgeving van het Noordhollands Dagblad.

De man ontkende de vrouw te hebben geslagen. Hij zou gevallen zijn en daarbij een zwaaiende beweging hebben gemaakt. De rechter stuurde die verklaring naar het land der fabelen en zei dat de man de vrouw 250 euro schadevergoeding moest betalen. De advocaat van de man wees de rechter er op dat hij het vonnis niet officieel heeft uitgesproken. De rechter heeft daarop een verzoek bij de advocaat ingediend of hij de zaak nogmaals mag openen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →