Rechter: Wibra-personeel, gewoon werken voor gemiste uren

Rechter: Wibra-personeel, gewoon werken voor gemiste uren 

05 juli 2021 - 12:17

Gaat de Wibra dan ook alle coronasteun aan de overheid terugbetalen? De rechter heeft bepaald dat het winkelbedrijf het personeel de uren mag laten inhalen die ze vanwege de coronapandemie niet hebben gewerkt.

Daar zakt toch je Wibra-onderbroek van af... FNV had de rechtszaak aangespannen omdat het wilde voorkomen dat personeel uren moet inhalen omdat winkels vanwege coronamaatregelen gesloten moesten blijven. Verder zou Wibra volgens de vakbond misbruik maken van coronasteun van de overheid door werknemers de gemiste uren "gratis" te laten komen inhalen.

De rechter vindt dat de FNV niet zo moet zeuren is het daar niet mee eens en zegt dat de subsidies zijn gebruikt om de medewerkers die gedwongen thuis zaten hun volledige loon uit te betalen (ja, daar was het ook voor bedoeld toch). Bovendien zou het inroosteren "in goed overleg" gebeuren en zijn er grenzen aan het maximaal aantal uren dat ingehaald moet worden. "Het gaat overigens slechts om 40 minuten per werknemer in de resterende 35 weken van 2021. Dat is niet onaanvaardbaar."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml