Zwarte man in restaurant vooraf laten betalen = 10K boete
Raar

Zwarte man in restaurant vooraf laten betalen = 10K boete.

Een ouderwets gevalletje van pure discriminatie in Canada. Een donkergetinte man dacht in mei 2014 met zijn drie (tevens donkergetinte) vrienden gezellig een hapje te eten bij het Chinese restaurant Hong Shing in Toronto maar kreeg daar te horen dat ze voordat ze iets konden bestellen alvast dienden te betalen.

Vreemd beleid en dus deed de beste man navraag bij de overige (blanke) gasten, die gek genoeg allen gewoon zoals het hoort achteraf hun rekening konden dokken. Pure discriminatie, oordeelde de rechter en veroordeelde het Chinese restaurant tot het betalen van tienduizend dollar.

Tijdens de rechtszaak probeerde het restaurant het nog door te stellen dat het vaak last heeft van bezoekers die komen eten en daarna wegrennen zonder te betalen. Het restaurant zou daarom klanten die niet bekend waren, verzoeken vooraf te betalen. 

Nonsens natuurlijk. De rechter ging hier dan ook niet in mee, omdat er geen bewijs is dat een dergelijk beleid er was net als het feit dat de andere gasten heel toevallig wel allemaal vaste klanten waren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →