'Record aantal immigranten trekt naar NL'

'Record aantal immigranten trekt naar NL' 

03 oktober 2022 - 09:45

Kijk, minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) kan wel zo leuk zeggen dat de bevolkingsgroei in Nederland moet worden afgeremd, de meest recente cijfers van het CBS laten zien dat het aantal inwoners in ons land juist explosief toeneemt. 

De statistieken tot en met augustus wijzen uit dat we afstevenen op een recordaantal extra mensen, mensen waarvoor een woning gevonden moet worden maar die zijn er niet. Worden er dan zoveel baby's geboren? Nee, het komt vooral dankzij buitenlanders die ook graag in fijn land Nederland willen wonen. Nu zijn dat al zo'n 160K aan vluchtelingen, hun gezinnen, andere familieleden, Veiligelandiërs, en arbeidsmigranten en studenten, schrijft De Telegraaf.

Als het migratiesaldo de laatste vier maanden van dit jaar gelijk zou zijn aan de laatste vier van vorig jaar, dan komt het dit jaar zelfs uit op 215.000. Oftewel, een stad als Almere aan nieuwe Nederlanders. Zelfs demografen vinden dit ongekend: "Je zou kunnen zeggen dat men aan het eind van het jaar constateert dat de hoeveelheid nieuwkomers van twee jaren in slechts één jaar is bereikt."

Hoe we daar wat aan moeten doen? Nou, door gewoon een keertje beleid te voeren. En aan de Grote Boze Buitenwereld vertellen dat wij voorlopig eerst even onze eigen problemen op moeten lossen voordat de poort bij Ter Apel weer open kan gaan, bijvoorbeeld.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml