'Recordaantal pandjessluitingen vanwege explosies helpt geen zak'

'Recordaantal pandjessluitingen vanwege explosies helpt geen zak' 

31 juli 2023 - 08:43

Zo doen we dat in Nederland. In Amsterdam en Rotterdam vinden criminelen en ander gespuis het leuk om op elkaars woningen te knallen of elkaars bedrijven op te blazen en daardoor werd alleen al dit jaar een recordaantal woningen en panden gesloten.

Want ja, als burgervader van Rotjeknor of burgermoeder uit het hoofdstedelijke paradijs moet je wat. Aboutaleb ging al over tot liefst 28 sluitingen, Halsema zestien. Probleem alleen is: het helpt geen moer. Zeggen wij niet, dat beweren 'experts' in De T. Het zorgt weliswaar voor een beter gevoel van de veiligheid van de omgeving, "maar dat is ook het enige". "Criminelen maken er gebruik van" en "Bedrijven gaan failliet of dreigen kopje onder te gaan".

Dus wat doe dan? De daders keihard aanpakken natuurlijk! Nee, dus. De Eerste Kamer moet zich namelijk nog buigen over een wetsvoorstel om de burgemeesters meer sluitingsbevoegdheden te geven. Daarmee moet het mogelijk worden om een woning te sluiten als er wapens of zwaar explosief vuurwerk wordt gevonden. Ben je ook lekker mee, denk dus maar 3x na voordat je naar België rijdt om vuurwerk in te slaan voor oud en nieuw. Maar dat is iets om ons in december boos over te maken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml