'Recordaantal verkeersboetes voor negeren rood kruis'

'Recordaantal verkeersboetes voor negeren rood kruis' 

17 januari 2022 - 10:26

Bij Rijkswaterstaat zagen ze de bui al hangen. 2021 zou een jaar worden waarbij er veel minder boetes uitgeschreven konden worden aangezien iedereen thuis in lockdown zit en dus niet de weg op gaat, maar niks blijkt minder waar: het afgelopen jaar zijn een recordaantal boetes uitgedeeld, meldt Rijkswaterstaat op vragen van De Telegraaf. 

Met andere woorden: de coronaperiode was voor u een periode om eens lekker de regels aan de laars te lappen. Weginspecteurs gaven vorig jaar maar liefst 5824 keer een bekeuring voor het negeren van een rood kruis, terwijl de mobiel verkeersleiders op het water 507 keer het bonnenboekje tevoorschijn moesten halen. Een gigantische stijging, want in 2020 gebeurde dat nog maar 137 keer.

"Je hoopt ieder jaar weer dat het beter wordt, maar helaas is dat ook in 2021 weer niet het geval", constateert Diederik Fleuren van RWS. "Het gedrag van verkeersdeelnemers lijkt er niet beter op te worden. Vooral op de weg hadden we in deze coronatijd - waarbij het veel rustiger was - gedacht minder te hoeven schrijven. Maar alleen al voor het negeren van een rood kruis werden er 901 bekeuringen meer uitgedeeld dan in 2020."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml