RefDag doet huilie om Duits homohuwelijk
Binnenland

RefDag doet huilie om Duits homohuwelijk.

Het Duitse parlement stemde deze week in met het opengooien van trouwmogelijkheden in der Heimat. Paren mogen nu ongeacht samenstelling - man/vrouw, man/man, vrouw/vrouw - met elkaar trouwen. En dat bevalt de gristenen van het Reformatorisch Dagblad helemaal niet, zo valt te lezen in een hoofdredactioneel commentaar.

"Het is bedroevend om te zien dat een groot land als Duitsland, dat lange tijd het huwelijk omschreef als relatie tussen man en vrouw, nu ook het roer heeft omgegooid. Duitsland gold lange tijd als baken van hoop, hoewel het land geregistreerd partnerschap en adoptie door homostellen al wel had opengesteld", zo gaan de gristenfundi's tekeer tegen onze oosterburen. 

Nee, zo vindt het Reformatorisch Dagblad, we moeten een voorbeeld nemen aan Oost-Europa, bakermat van verdraagzaamheid wat betreft seksuele geaardheid en gendergelijkheid: "Het kan overigens ook anders. In diverse Oost-Europese landen is de grondwet juist aangepast om te voorkomen dat er ruimte komt voor andere vormen van een echtelijke verbintenis dan het traditionele huwelijk tussen man en vrouw."

Alle artikelen geladen. Overzicht →