Regen? Geld terug!
Buitenland

Regen? Geld terug!.

Genoeg van de onvoorspelbare zomer? Ga naar Italië! Niet dat de zomer daar veel beter is, maar je hebt er tenminste kans op financiële compensatie als je strandvakantie verregent.

Dat is althans hoe Jesolo in de buurt van Venetië toeristen probeert te strikken. Wie in Jesolo een ligstoel en parasol huurt voor de schandalige prijs van 13 tot 18 euro krijgt zijn geld terug als het die dag heeft geregend, weet de BBC.

"We willen een plaats worden waar toeristen uit Italië en de EU naar smachten om naartoe te gaan", lichtte de plaatselijke VVV de actie toe. De aanbieding lijkt echter nogal een sigaar uit eigen doos: alleen als het tussen 11 uur 's ochtends en 5 uur 's middags meer dan 3 milimeter regent krijgen strandgangers hun centen terug, en dan moeten ze die garantie ook nog eens van tevoren voor een euro hebben aangeschaft.

Door het kloteweer van de afgelopen tijd heeft de regio 18 procent minder toeristen ontvangen dan normaal. Een lokale krant sprak van de "slechtste juni ooit". Het nabijgelegen Sottomarina werd drie weken geleden zelfs getroffen door een tornado:

Alle artikelen geladen. Overzicht →