Regenboogvlag gejat in Amsterdam. Wie doet nou zoiets?!

Regenboogvlag gejat in Amsterdam. Wie doet nou zoiets?! 

25 juli 2023 - 08:45

Het is weer zover. De Gay Pride komt eraan, heel Amsterdam hangt vol met regenboogvlaggen en in Amsterdam Nieuw-West worden die gejat. Dat gebeurt elk jaar en het hoort bij de traditie dat heel homominnend Amsterdam daar dan weer schande van spreekt en zegt dat homo's niet veilig zijn. Afgelopen weekend was het raak bij de Sloterplas.

Dat in Amsterdam Nieuw-West regenboogvlaggen worden gejat hoort bij de Gay Pride zoals gourmetten met de schoonfamilie bij eerste kerstdag hoort en zoals masturberen bij elke zestienjarige puber hoort. Je wilt het misschien niet, maar het gebeurt toch. De reacties waren in ieder geval weer zoals je kon verwachten. "De vlag wordt weer opnieuw gehesen om te laten zien dat we er zijn voor de mensen uit de gemeenschap en iedereen die hen ondersteunt. Want het blijkt weer dat dit hard nodig is", reageerde wethouder Touria Meliani. En stadsdeelvoorzitter Emre Ünver schreef op Facebook dat geen 'vlaggendiefje' de samenkomst van mensen kan overschaduwen.

Klinkklare taal waardoor de 'vlaggendieven' de volgende keer wel twee keer nadenken voordat ze een regenboogvlag jatten. Haha. Haha. Haha. Nee, volgend jaar worden er gewoon weer vlaggen gejat in Nieuw West. Of misschien volgende week al. Joh, misschien vanavond al. Dikke kans. Je mag allang blij zijn dat de vlaggen niet in de fik worden gestoken. Daar zou je in feite de vlag voor mogen uithangen.

Maar dan blijft de vraag, wie doet nou zoiets? Wie zijn er nou zo boos op homo's dat ze hun vlaggen jatten? Wie heeft er zo'n hekel aan anders geaarden dat ze niet willen dat hun vlag in hun buurt hangt? Wij hebben werkelijk waar geen idee. Echt geen idee. Wij tasten volledig in het duister. Ouleh, strijder, soldaat. Misschien zijn het wel Finse toeristen, of blonde Zweedse meiden? Het zou zomaar kunnen. Het kan ook dat de 'vlaggendieven' een voorliefde hebben voor irritant rondhangen, bontkragen, opgevoerde scooters, lachgasballonnen en shisha. Zou ook kunnen. Maar ja, je weet het niet. Ouleh, strijder, soldaat.

Wat we wel weten is dat de 'vlaggendieven' tijdens de Gay Pride de hele dag bezig zijn met mannen die de hele dag bezig zijn met andere mannen. Het zet je toch aan het denken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml