Reggae-artiest Jah Cure 6 jaar de bak in voor steekpartij op De Dam

Reggae-artiest Jah Cure 6 jaar de bak in voor steekpartij op De Dam 

22 maart 2022 - 13:58

De 43-jarige Jamaicaanse reggae-artiest Jah Cure moet van de rechtbank in Amsterdam zes jaar brommen achter de tralies omdat hij vorig jaar op De Dam na een ruzie over geld een concertpromotor had neergestoken.

Het slachtoffer werd in zijn buik gestoken en liep onder meer een maagperforatie op. De aanleiding voor het geweld was zoals gezegd een ruzie over geld, een "ogenschijnlijk tamelijk onbeduidend conflict", zoals de rechtbank het omschreef, dat de verdachte "heeft opgeblazen en laten escaleren".

Jah Cure had naar eigen zeggen eerder gewelddadige ruzies gehad met het slachtoffer en daarom had hij het mes op zak. Eenmaal op de Dam zag hij dat de concertpromotor eveneens een mes had, waar hij naar leek te grijpen toen hij recht op hem af kwam lopen, aldus het relaas van de reggae-artiest. Hij zag zich genoodzaakt te steken om zichzelf te verdedigen.

Allemaal leuk en aardig maar de rechtbank ging daar niet in mee. In 1999 werd dit heerschap overigens in Jamaica al eens veroordeeld tot vijftien jaar cel, waarvan hij er acht uitzat, wegens onder meer wapenbezit en verkrachting.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml