Regio: kroko-winkel beklad, verzet tegen moskee
Binnenland

Regio: kroko-winkel beklad, verzet tegen moskee.

De gevel van de Amsterdamse modezaak Karmaloog kleurt vandaag niet louter zwart, maar ook een beetje oranje. Vermoedelijk wilden activisten de zaak met behulp van verfbommen duidelijk maken dat de verkoop van krokodillenleer niet door de beugel kan.

Toch is de eigenaar niet erg onder de indruk van de protestactie en zal hij in de behoeften van de krokodilminnende mens blijven voorzien (lees: jassen van 120.000 euro). “Het is jammer, maar het wordt nu schoongemaakt en dan kunnen we straks weer open.” Ook zal hij aangifte doen, weet NH nieuws.

Dief steelt 700 euro, laat DNA achter
De Zoetermeerse stichting ‘Iedereen Een Maaltijd’ kwam voor een onaangename verrassing te staan, toen bleek dat zij gisteren van een laptop, mobieltje én 700 euro was bestolen. De snobbige dief liet alle stuivers liggen, maar vergat nog iets veel belangrijkers: zijn sporen uit te wissen. Oprichtster Brenda Hartgring noemt hem dan ook ‘niet de meest slimme inbreker’.

“Hij heeft noodglas gebroken en is gewond geraakt, dus er zat bloed op de deur. En hij heeft een duidelijke voetafdruk achtergelaten.” Omdat de donatiepot is leeggeroofd, zullen er tijdelijk geen noodmaaltijden beschikbaar zijn. Volgens Omroep West zijn ook de fooien van vrijwilligers en Brenda’s eigen envelopje met spaargeld, waarvan zij een weekendje weg zou gaan met haar familie, foetsie.

‘Vrijheid stopt waar de islam begint’
Niet iedereen is het blijkbaar eens met de aanbouw van de Assoenatmoskee in Weesp. Aan de omringende hekken zijn spandoeken gehangen met teksten als ‘Stop de bouw. Kom in verzet’, ‘De Koran is vergif’, ‘Islam = terreur’ en ‘Vrijheid stopt waar de islam begint’. Wie de leuzen heeft bedacht en opgehangen is tot op heden nog niet bekend, meldt NH nieuws

Alle artikelen geladen. Overzicht →