Regio: motoragent door AH, horrorlift kwelt ouderen 

23 juni 2017 - 13:03

Van politiemotoren die wetsovertreders achtervolgen staan we niet raar te kijken. Gebeurt dit echter ín de Albert Heijn, dan vinden we dat toch een beetje gek. Het overkwam bezoekers van een filiaal in Doesburg.

Een 17-jarige bromfietser uit diezelfde stad vluchtte na het negeren van een stopteken van de politie de dichtstbijzijnde Albert Heijn in. De motoragent twijfelde geen moment. “Hij dacht: als ik nu afstap, ben ik de jongen kwijt”, aldus een politiewoordvoerder.

De jongen werd dankzij de dubieuze actie gepakt en kan binnenkort drie boetes op zijn deurmat verwachten; hij reed volgens de NOS namelijk ook nog eens op een opgevoerde brommer die niet van hem was, zonder rijbewijs. 

 

‘Horrorlift’ drijft ouderen tot wanhoop
Oudere bewoners van een appartementencomplex in ’s-Gravendeel in Hoeksche Waard zijn ten einde raad. De in hun gebouw aanwezige ‘horrorlift’ blijft namelijk telkens hangen, waardoor bewoners, van wie zo’n 80 procent slecht ter been is, niet beneden kunnen komen. “Het lijkt wel of die lift mij moet hebben”, aldus mevrouw Brox van de tweede verdieping, die de afgelopen twee weken al vier keer zat opgesloten. Monteurs van Otis zijn inmiddels druk bezig de schade aan de horrorlift te herstellen, meldt het AD.

Kapotte vuilcontainer wordt duur geintje
De 80-jarige mevrouw Dekker uit Zaandam kreeg het onlangs aan de stok met een defecte vuilcontainer. Uiteindelijk besloot ze haar vuilsnizak achter te laten. Het gevolg (nadat haar naam en adres in het afval werd ontdekt): een boete van 127 euro. Haar dochter is ziedend. “Ze leeft van alleen AOW. Dan is 127 euro heel veel geld. Ze is er erg ontdaan door. Ze heeft in haar hele leven nog geen bekeuring gehad.”

De gemeente houdt voet bij stuk. “We kunnen ons voorstellen dat mevrouw niet blij is met de boete. Dat neemt niet weg dat ze in overtreding was en dan kan de gemeente niet anders dan handhaven”, aldus gemeentelijk woordvoerder Geralt Lammers. Er is inmiddels een betalingsregeling getroffen, weet het Noordhollands Dagblad.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie