Reisorganisatie Rover hekelt NS om schrappen treinen

Reisorganisatie Rover hekelt NS om schrappen treinen 

05 oktober 2022 - 11:01

Bij reisorganisatie Rover zijn ze een beetje klaar met het gehuil van de NS-directie over het personeelstekort, waardoor het zegt genoodzaakt te zijn om treinen te schrappen. Daar bent u als reiziger de dupe van en de NS kan best een beetje beter zijn best doen, stelt Rover samen met andere consumentenorganisaties.

Het moet eens afgelopen zijn met die minder treinen op elk traject waardoor al die andere treinen te vol zitten en u óf niet mee kunt óf moet staan tenzij u een half uur van tevoren aanwezig bent. Er moet meer personeel komen en daar zijn eenvoudige oplossingen voor.

Wat dacht u er bijvoorbeeld van om kantoor- en winkelpersoneel te laten helpen als vertrekassistent (dat zijn die irritante lui op het perron die u ongevraagd vertellen waar de trein precies stopt en u sommeren door te lopen als u even bij de trap uw telefoon checkt, red.)?

Of het versoepelen van de regels waardoor één conducteur meer treincoupés onder zijn of haar hoede mag nemen? Handig om zwartrijders en agressievelingen aan te pakken! Hoe dan ook, de betalende klant gaat er (ook komend jaar) op achteruit "maar we verwachten van NS dat tenminste een zo goed mogelijk product wordt neergezet", zegt Rover-directeur Freek Bos.

Een woordvoerder laat aan het ANP weten dat de NS "niets liever zou doen" dan de oorspronkelijke dienstregeling rijden, maar geeft ook aan dat het bedrijf zich door de hoge werkdruk en krapte op de arbeidsmarkt genoodzaakt ziet het aantal treinen terug te schroeven. Met de kritiek van Rover dat de NS daar te makkelijk voor kiest, is hij het daarom niet eens. "Dit is het moeilijkste wat we kunnen doen en juist het laatste wat we willen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml