Reizigers Zuid-Afrika willen 'sorry' om 'mensonterende behandeling'

Reizigers Zuid-Afrika willen 'sorry' om 'mensonterende behandeling' 

30 november 2021 - 11:04

Ondanks dat we al ruim anderhalf jaar in de coronapandemie zitten maken de autoriteiten er nog steeds een potje van. Een groep van twaalf passagiers van de KLM-vluchten uit Johannesburg en Kaapstad van afgelopen vrijdag eist daarom excuses en compensatie van Schiphol, KLM en de GGD Kennemerland.

Daarnaast en bovenal willen ze "een goed antwoord op de vraag waarom ze zo slecht georganiseerd zijn", aldus Oscar van Overdam, die namens twaalf reizigers alle drie de instanties een brief schreef. Het was dan ook niet mis.

Zoals u weet brak er vorige week totale paniek uit vanwege de Omicron-variant uit Zuid-Afrika. Een vliegverbod werd ingesteld maar er waren natuurlijk al een paar vluchten onderweg. Twee vluchten uit Johannesburg en Kaapstad met in totaal 600 passagiers. Bij aankomst op Schiphol zaten zij eerst urenlang vast in het vliegtuig, om vervolgens op elkaar gepropt tot diep in de nacht in een bewaakt gebied te moeten wachten totdat iedereen getest was.

Bovendien lange tijd zonder eten, drinken en wc-papier (pas na dreigen met op de grond te poepen kwam er wat).  "De hygiëne verslechterde met de minuut. De GGD heeft er een supermega-spreadingevent van gemaakt", vertelt Van Overdam aan NH Nieuws

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml