'Rel bij dispuut Nijmegen was schuld politie'
Binnenland

'Rel bij dispuut Nijmegen was schuld politie'.

Tijdens de tachtigste verjaardag van dispuut Durendal in Nijmegen liepen de gemoederen afgelopen nacht een beetje uit de hand. De politie moest langs komen na klachten van de buurt om de rust onder de dronken studenten weer terug te brengen.

Zelfs toen alle alcohol weer uit het lichaam was verdwenen vonden bepaalde studenten het optreden van de politie buiten proportioneel: "Tien agenten stormden naar binnen met veel machtsvertoon en gummiknuppel in de hand. De muziekinstallatie is in beslag genomen. De politie begon ook direct de feestruimte leeg te vegen. Veel hardhandiger dan nodig was", aldus een van de aanwezige studenten - die anoniem wil blijven omdat dit feitje weleens zijn toekomstige carrière kan schaden - tegenover Omroep Gelderland.

Volgens de Nijmeegse politie hadden de buurtbewoners voor het ingrijpen van de agenten al zeker dertig keer gebeld. Overlast was er volgens de politie van de muziek, maar ook van groepen mensen in de voortuin. Zij schreeuwden leuzen als "daar moet een piemel in", verwijzend naar bepaalde vrouwen die weleens geschikt zouden kunnen zijn voor een bepaalde daad van mannen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →