Rel in Spanje: voorzitter voetbalbond kust speelster vol op mond

Rel in Spanje: voorzitter voetbalbond kust speelster vol op mond 

21 augustus 2023 - 11:10

Ophef in voetballand! Niet omdat Pierre van Hooijdonk weer iets dom heeft geroepen, niet omdat Ajax weer eens niet heeft gewonnen, niet omdat Arno Vermeulen een pratende balzak is, nee, omdat de voorzitter van de Spaanse voetbalbond een speelster van het Spaanse dames elftal op de mond heeft gekust.

Wat is er precies gebeurd? Het volgende. Afgelopen weken vond het WK voor vrouwenvoetbal plaats in Australië. Een toernooi waar door het tijdsverschil niemand ook maar iets van heeft gezien, op wat pubermeisjes na. Het Nederlands dameselftal deed ook mee en Andries Jonker (die mini-wannabee Louis van Gaal van Telstar) was de trainer. Wat dat betreft geen wonder dat de dames al in de kwartfinale roemloos werden uitgeschakeld door, jawel, Spanje.

En deze Spaanse dames (allemaal toppers) hebben het toernooi uiteindelijk zelfs gewonnen. Gisteravond versloegen zij Engeland met 1-0. Spaanse dames, felicidades namens de hele omroep! We komen graag een keer op de borrel om het te vieren. Dit klinkt allemaal top, eind goed al goed, zou je denken, maar niks is minder waar! De voorzitter van de Spaanse voetbalbond, ene Luis Rubiales, pakte bij de huldiging voetbalster Jennifer Hermoso namelijk eens even goed vast en kuste haar vervolgens vol op de mond. Opschudding alom. De voorzitter had zijn handjes thuis moeten houden, de mevrouw Hermoso was van slag en zei "Ik vond het niet leuk" en heel Spanje sprak er schande van. Rubiales is een foute man!

Rubiales vindt het echter allemaal maar onzin en gezeik. Tegenover de Spaanse radio spuwt hij zijn gal over de ontstane ophef. "Die kus? Er zijn overal idioten. Laten we geen aandacht schenken aan de idioten. Het was een moment tussen twee vrienden die iets vierden. We zijn hier niet voor onzin. Laten we dit negeren en genieten van de goede dingen, in plaats van bezig te zijn met losers. Het was allemaal niet slecht bedoeld. Dat mensen hier hun tijd aan willen verspillen...”

Als liefhebbers van Spaanse vrouwen is dit een lastig onderwerp om te bespreken want ja, Spaanse dames kunnen er nou eenmaal voor zorgen dat je je als man even laat gaan. En volgens Rubiales waren ze vrienden. Dan kan het toch? Wij zijn ook met heel veel vrouwen vrienden. Toch kan dit natuurlijk niet. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. De beelden zijn ook super schokkend. Dus Rubiales, niet meer doen. En Spaanse dames, tot snel!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml