Rellende Eritreeërs houden huis in Zaandam 

26 december 2017 - 11:05

Wat een gezelligheid weer zo met kerst... Een groep van zo'n 350 'feestende' Eritreeërs heeft vannacht Zaandam op zijn kop gezet. De massaal aanwezige politie moest de heethoofden begeleiden naar het treinstation, drie mannen (van 22, 28 en 29 jaar) zijn aangehouden.

De Eritreeërs waren in het zalencentrum aan de Grenehout bijeengekomen voor een concert. Rond 4 uur vannacht verdween de 'kerstgedachte' bij deze ongetwijfeld keurig geïntegreerde mensen echter als sneeuw voor de zon.

Met flessen, stoelen en stenen werden de beveiliging en politie bekogeld toen de groep gesommeerd werd te vertrekken. Ook zou er gedreigd zijn met vuurwapens, melden NH Nieuws en de NOS.

Uiteindelijk werd de hele hal schoongeveegd en werd de groep door de politie naar het station van Zaandam begeleid, waarbij zelfs een helikopter moest worden ingezet. Aangezien de eerste trein pas rond 07.00 uur vertrekt op Tweede Kerstdag, kon de groep daar nog lekker lang wachten om vervolgens ook nog eens voor oponthoud te zorgen.

Overigens wil de politie niet bevestigen dat het om een groep Eritreeërs gaat, maar spreekt het over een groep 'rellende jongeren'.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie