Relturken Rotterdam vervolgd door OM
Binnenland

Relturken Rotterdam vervolgd door OM.

Het is het Openbaar Ministerie gelukt om welgeteld zes Turken te gaan vervolgen die zich schuldig hebben gemaakt aan rellen bij het Turkse consulaat in Rotterdam afgelopen maart. Petje af hoor OM!

De verdachten die voor het hekje moeten komen, maakten deel uit van een groep Turken die gehoor hebben gegeven aan de oproep van Erdogan om naar het Turkse consulaat in Rotterdam te gaan.

Tayip deed deze oproep, omdat hij de Turkse minister Kaya naar de Havenstad had gestuurd om daar campagne te voeren voor de grote Ottomaanse leider himself: Namelijk voor het referendum om Recep meer macht te geven.

Hier was onze eigen MP Mark Rutte niet van gediend, omdat het verkiezingstijd was besloot hij dat te verbieden. De minister is gearresteerd en uitgezet naar Duitsland. Zij werd tot ongewenst vreemdeling verklaard.

Hierop verzamelden zich honderden Turken, waaronder ook aan de Grijze Wolven gelieerde relschoppers bij het consulaat in Rotterdam.

Zoals we gewend zijn was de Opperturk hier niet van gediend. Hij noemde het politieoptreden buitenproportioneel, inhumaan en vernederend en eiste een onderzoek. "Zij die honden en haat op ons los laten zullen hiervoor een prijs betalen", roeptoeterde Erdogan.

De vervolging komt op een pikant moment omdat, de grote leider deze week nog verklaarde weer on speaking terms met ons land te zijn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →