Nieuwe presidentskandidaat als tegenhanger Trump
Buitenland

Nieuwe presidentskandidaat als tegenhanger Trump.

Een oud-medewerker van de CIA, Evan McMullin (40), gaat meedoen als kandidaat aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen om meer conservatieve leden van de Republikeinse partij te pleasen. 

Hij bevestigde zijn kandidatuur aan het Amerikaanse ABC News: "In een jaar waarin Amerikanen hun vertrouwen in de kandidaten van beide partijen hebben verloren, is het tijd voor een nieuwe generatie van leiders om op te staan. Het is nooit te laat om het juiste te doen, en Amerika verdient veel beter dan Donald Trump of Hillary Clinton ons te bieden hebben. Nederig bied ik mijzelf aan als leider die miljoenen ontevreden Amerikanen een conservatieve keuze voor het presidentschap kan bieden."

McMullin werd geboren in Provo in de staat Utah en werkte hiervoor voor de CIA, waar hij in 2011 vertrok. Daarna werkte hij voor bankwezen Goldman Sachs en in 2013 werd hij een adviseur voor the House Committee on Foreign Affairs, waar hij werkte aan nationale veiligheidskwesties. Na deze functie fungeerde hij als beleidsdirecteur bij The House Republican Conference, waar hij vanochtend ontslag nam.

Wil de conservatieve tegenhanger van Trump de verkiezingen winnen, dan moet hij nog flink aan de bak. De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn over drie maanden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →