Restaurant zwicht voor terreur activisten, haalt foie gras van menu

Restaurant zwicht voor terreur activisten, haalt foie gras van menu 

24 januari 2023 - 12:32

Tja, wat wil je ook een stelletje werklozen activisten je zaak kapot terroriseren met protestborden en leuzen en de gemeente en politie geen poot uitsteken? Precies, dan kies je omwille van je onderneming en je personeel voor de weg met de minste weerstand. 

Restaurant Bistronome Des Arts in Utrecht heeft foie gras (eenden- en ganzenlever) van het menu gehaald na aanhoudend protest van de dierenactivisten van Active for Justice. De eerste keer bestond dat protest uit het bezetten van het restaurant en afgelopen zaterdag bleef het 'slechts' bij een protest voor de deur, meldt RTV Utrecht.

De actievoerders vinden de manier waarop foie gras tot stand komt niet zo fijn. Ganzen of eenden krijgen via een lange buis dwangvoeding toegediend, waardoor de lever groter en vetter wordt. Is ook niet zo fijn, maar om dan een lokale ondernemer de spreekwoordelijke nek om te willen draaien... Of zoals de eigenaresse zelf zegt: "Ik bepaal zelf wat er op het menu staat."

En zo is het. Bovendien voelt de eigenaresse zich in de steek gelaten door politie en gemeente. Hierdoor ziet ze zich genoodzaakt om dan maar met de 'Franse delicatesse' te stoppen. Bij Active for Justice zijn ze ondertussen in hun nopjes: inmiddels zouden al elf restaurants in de Domstad besloten hebben om te stoppen met foie gras.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml