Restaurantsloper loopt alweer vrolijk rond 

11 december 2017 - 10:05

De man die een joods restaurant kort en klein sloeg is, naar absurd Nederlands gebruik, alweer op vrije voeten. Hij heeft namelijk geen 'terroristische daad' begaan, maar heeft 'slechts' de boel vernield en spullen gejat.

De man - een 29-jarige vreemdeling - had tijdens het slopen een Palestijnse vlag bij zich en was dan ook wanhopig over de dagelijkse situatie in Palestina. Blijkbaar een soort vrijbrief om je woede te uiten op een volkomen onschuldig joods etablissement in Nederland.

Is toch allemaal logisch mensen? Men moet zich eens leren verplaatsen in anderen. Medelijden zou meer op zijn plaats zijn. Bovendien had de man geen strafblad, dus laten we hem gewoon met een gebiedsverbod op zak na twee dagen vrij.

"Alsof hij naar bureau Halt wordt gestuurd voor het slopen van een bushokje”, reageert de eigenaar tegenover De Telegraaf. Hij mag de politie waarschuwen als de beste man het gebiedsverbod overtreedt. Maar een foto wil de politie niet geven, dan gaat dat lastig natuurlijk.

Ook vanuit de gemeenteraad is er onbegrip: "Er is geen enkele garantie dat hij het morgen niet nog een keer doet. Wat voor signaal geef je hiermee af richting verdachte en slachtoffer?", vraagt VVD'er Ron Eisenmann zich af.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie