Richard de Mos druist in tegen koloniaal slachtoffergedram
Binnenland

Richard de Mos druist in tegen koloniaal slachtoffergedram.

Zo, beste gedupeerden. Richard de Mos, van de lokale Haagse partij Groep de Mos, heeft niets op met slachtofferrollen over dat verschrikkelijke koloniale verleden (waar mensen honderden jaren later blijkbaar nog steeds onder gebukt gaan, met disfunctioneren en depressies als gevolg) van Nederland.

De Mos is er simpelweg de man niet naar om geschiedenis te verbloemen. Zoals u ongetwijfeld heeft kunnen zien verscheen De Mos meermaals voor onze camera om zijn ongezouten mening middels de roze plopkap te verkondigen. Iemand als De Mos moet gekoesterd worden.

De fractievoorzitter ergert zich groen en geel aan de "op handen zijnde beeldenstorm", daarbij onder andere doelend op het verwijderen van een buste van Johan Maurits in het Mauritshuis en een bij elkaar geraapt groepje uitkeringstrekkersĀ die hun vrije tijd misbruiken om gezamenlijk te jammeren over het veranderen van 'koloniale straatnamen'.

Nu, in Kijkduin (bekend van de vele Chinese fotografen die het kustplaatsje overspoelen met flits, flits en nog meer flits) ligt het Deltaplein. De Mos wil graag dat dat die naam wordt omgedoopt tot het Michiel de Ruyterplein, hij acht het toepasselijk "om de zeeheld te eren omdat de slag bij Ter Heijde in 1653 vanaf Kijkduin goed te volgen was." De partij van de ras Hagenaar heeft het college van B&W gevraagd of zijn verzoek kan worden ingewilligd.

Laat ene Michael van Zeijl dit voorstel maar niet horen. Voor u het weet gooit hij er weer een grap uit...

Alle artikelen geladen. Overzicht →