Richard de Mos gecanceld bij formatie Den Haag

Richard de Mos gecanceld bij formatie Den Haag 

13 april 2022 - 11:45

Wat nou, 'democratie'? Wat u er ook van vindt, de Haagse kiezer heeft gesproken en de partij Hart voor Den Haag van Richard de Mos de meeste stemmen in de hofstad gegeven. De andere partijen hebben echter geen trek om de stad met hem te besturen en dus wordt de grootste partij door informateurs Gert-Jan Oplaat en Geerten Boogaard buiten de formatie gehouden.

De Mos wordt verdacht van ambtelijke corruptie toen hij eerder wethouder was. Hij zou bevriende ondernemers hebben geholpen met vergunningen in ruil voor donaties aan de partij. Het onderzoek loopt nog en de zaak moet nog voor de rechter komen, maar desondanks wordt hij van tevoren al gecanceld.

"Het is een gotspe dat partijen, die zeggen zich zorgen te maken over de steeds lager wordende opkomst bij verkiezingen, doen aan uitsluiting en obstructie van de grootste partij van de stad. Dat regenteske gedrag doet geen recht aan de verkiezingsuitslag en het niet willen samenwerken van partijen draagt niet bij aan het herstel van vertrouwen in de politiek", aldus Hart voor Den Haag in een reactie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml