Richard de Mos: 'Ik kijk uit naar vrijspraak en de vele sorry's'

Richard de Mos: 'Ik kijk uit naar vrijspraak en de vele sorry's' 

14 oktober 2022 - 15:00

De Haagse oud-wethouder Richard de Mos, die wordt verdacht van ambtelijke corruptie, vindt zelf dat hij niks verkeerd heeft gedaan en dat herhaalde hij vandaag tijdens de voorbereidende zitting in de rechtbank in Rotterdam nog maar eventjes.

"Ik kijk uit naar de behandeling in januari, naar de vrijspraak en de vele sorry's die mij ten deel zullen vallen. Ik heb vertrouwen in dit hellepad dat ik ga bewandelen", zei De Mos. Hij zegt dat het Openbaar Ministerie hem aanklaagt "zonder een splinter aan bewijs". De politicus spreekt van een politiek proces.

Het OM verdenkt De Mos ervan dat hij ondernemers heeft geholpen in ruil voor donaties. Op die manier zouden de eigenaren van een zalencentrum een nachtvergunning hebben gekregen. Ook wordt hij verdacht van meineed. Als raadslid en daarna als wethouder beloofde hij bij zijn installatie dat hij nooit geschenken zou aannemen om daar iets voor terug te doen, en het OM zegt dat hij die belofte heeft geschonden. Omdat er ook anderen bij de vermeende corruptie betrokken waren, wordt De Mos daarnaast verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml